Svårigheterna med att vara ensamföretagere

r0013978

Det är inte alltid det är glitter och glamour som egen företagare. Ibland kommer man in i svackor och då har man ingen chef eller partner som står och berättar vad man ska göra. Att då vara sin egen chef samtidigt som man är inne i en svacka är en av de största utmaningarna för mig i alla fall. Är det verkligen optimalt att vara helt egen eller bör man vara minst två när man driver ett företag?

Så här när man kollar tillbaks i backspegeln och summerar ungefär 2års företagande på egen hand har jag i alla fall hittat fram till ett svar. Jag behöver hitta en affärspartner för att kunna ta mitt företag till nästa nivå! Varför?

-Jag har ägnat alldeles för mycket tid på fel saker som jag egentligen inte haft tillräckligt med kunskap kring (läs programmering, hitta optimala serverlösningar, bokföring).
-Att sitta ensam hemma i ett inrett kontor är på tok för osocialt och ibland klättrar man verkligen på väggarna.
-Även om man går runt så saknas skaparglädjen som jag haft tidigare i mitt liv när man varit ett team som tillsammans jobbat kring en affärsidé.

Jag har försökt anlita ett team av indier där min tanke är att de ska förverkliga mina idéer men det blir inte riktigt samma sak. Jag vill kunna kliva in på ett kontor och ha kollegor som alla jobbar mot samma mål. Så hur ska jag nu nå dit? Här är lite funderingar jag har:

-Hitta en webbentreprenör som sitter i samma båt men som kan komplettera min kompetens så vi bildar ett grymt team. Denne entreprenör bör har sin bas i Göteborg (där jag bor).
-Flytta in på ett entreprenörscenter (har jag prövat när jag bodde i Stockholm). Finns det något liknande i Göteborg?
-Ta anställning i ett företag som jobbar med något roligt på webben. (Det tar fortfarande emot att lämna den här världen men samtidigt ska jag inte sticka under stol med att jag i vissa sammanhang känner ett sug av att jobba med olika typer av kompetenser och människor).

Ungefär så går mina funderingar just nu. Vad har ni för råd till en vilsen entreprenör?

One comment

  1. Åk utomlands en sväng med målet att jobba från en annan plats en längre tid. Det är mitt tips.

    Comment by Anders on December 19, 2010 at 8:24 pm

Leave a Comment

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>