Nu bygger vi ett fan-site nätverk

Utöver mitt engagemang i webbyrån Drömbolaget så har jag ägnat en hel del tid åt att förvalta och investera i etablerade siter. Detta har nu lett till att Webinvest Network förvaltar och driver ett tiotal-siter med varierande inriktningar. Vi har tidigare inte fokuserat helhjärtat på en investering utan mest gått in och skruvat lite på dom och sedan låtit dom leva sitt egna liv. Detta funkar om man är nöjd med en viss passiv intäkt men det är inte riktigt det som är målet med våra investeringar utan de ska utvecklas för att på sikt bli självstående bolag.

Först ut i denna satsning med fokus på en nisch är ett gäng fotbolls fan-siter. Vi sitter idag på tre olika fan-sites där samtliga har en egen redaktion med skribenter som gör att siterna uppdateras dagligen och har trogna återkommande besökare. Dessa siter knyter vi nu ihop till ett fan-nätverk där vi håller på att utveckla en Svenska Fans liknande plattform fast med inriktning mot individuella fotbollsspelare. Idag har våra fan-siter cirka 70.000 unika per månad och vi ligger nu i förhandlingar kring en ny site vilket hade fått upp besökssiffrorna till över 100.000 per månad. Detta gör att vi kommer bli betydligt intressantare för annonsörer när vi nu kan paketera allt och erbjuda rätt ok trafik inom en specifik nisch.

Så min arbetsfördelning just nu är cirka 50% på Footballfans Network samt 50% på omvandlingen av Kryssning.net till att bli det ledande kryssnings-community‘t i Sverige.

No comments

Trackbacks

  1. TED

Leave a Comment

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>